Splašené nůžky

„Takže jsem to mohl udělat, no a co? Právě tak to mohl udělat tady „Střihoruký Edward“! Oba jsme měli příležitost. Ale nemyslím, že to udělal někdo z nás. Rozumní lidé se nezabývají pícháním jiných lidí nůžkama do krku.” Eda Lorenc

O inscenaci

Jedna z nejdobrodružnějších her světového divadelnictví, která počítá s hereckou improvizací a zároveň spoluúčastí diváků. Původní provedení Bláznivých nůžek v Bostonu se dočkalo dokonce zápisu do Guinessovy knihy rekordů - hraje se tam totiž s úspěchem už přes dvacet let.

V kadeřnickém salónu Bláznivé nůžky pracuje svérázný a zábavný personál a chodí sem stáli i náhodní zákazníci. Když se najednou v poschodí nad kadeřnictvím stane vražda, jedinými opravdu nestrannými pozorovateli a svědky jste vy - diváci v hledišti. Jenom vy můžete vyzpovídat všechny podezřelé a nakonec usvědčit vraha. Věřte, že této bláznivé zábavy se rádi zúčastníte. Ještě nikdy se vám totiž nestalo, abyste mohli ovlivnit děj hry, mluvit s postavami a dokonce vypátrat vraha! Budete v napětí, ale zároveň se budete skvěle bavit!

12. 12. 2015

premiéra

10. 9. 2021

derniéra

Velká scéna

02:30

Galerie

Autoři

Paul Pörtner

Tvůrci

Překlad

Petr Novotný

režie

Kateřina Dušková

Dramaturgie

Kateřina Jonášová j. h.

Scéna

Pavel Kocych j. h.

Kostýmy

Kristina Matre Křížová j. h.